Dieta bezglutenowa jest dietą, która wymaga nie tylko wytrwałości, ale i wielu wyrzeczeń. Niezależnie od tego, czy jest ona wybierana z własnej woli, czy też z powodu choroby, takiej jak nietolerancja glutenu lub celiakia, dana osoba musi pamiętać, że określone restrykcje trzeba utrzymywać każdego dnia. Tylko takie działanie daje szansę dostrzeżenia zmian oraz oczekiwanych rezultatów. Do najważniejszych zalet diety bezglutenowej zalicza się redukcję ilości spożywanych węglowodanów, które mogą mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego. Dieta bezglutenowa redukuje też dolegliwości będące wynikiem jej nietolerancji. Mowa tu między innymi o:
- senności,
- zmiennych nastrojach,
- problemach z układem nerwowym,
- częstych i silnych bólach głowy,
- problemach trawiennych,
- zaparciach,
- biegunkach i nie tylko.
Osoby chcące spróbować takiej diety, mogą odwiedzić restauracje bezglutenowe w Poznaniu lub innych miejscowościach. Jednym z nich jest Oberża Pod Dzwonkiem, mająca w swoim menu wyłącznie dania pozbawione glutenu.
Skomentuj firmę
W restauracji „Oberża pod Dzwonkiem” można smacznie i zdrowo zjeść. Ponadto panuje tam przyjazna atmosfera. Miejsce na mapie Poznania, które warto odwiedzić. :)